HISTORIER FRA MAJ 2016


TIRSDAG DEN 3. MAJ!


VI FEJRE STARTEN PÅ DEN NYE SÆSON!

Nu har jeg jo fulgt og hjulpet Team K & P i det sidste halve år og derfor kunne det jo være sjov og høre hvad planerne er for den kommende sæson, så Preben og jeg (Kaj er i Skotland) og kunne desværre ikke deltage, måtte så spise og drikke lidt mere, men det gik. Det er jo noget af et enormt projekt dette nye team har sat i søen, men også utrolig spændende og derfor er det jo sjovt og følge.

Lad mig sige det med det samme! Det bliver ikke i denne sæson vi ser det bedste fra dette nye Odense slag, da mange ting først skal falde på plads og det er ting som antallet af duer og få et godt samarbejdende system sat i gang, med træninger og den daglige gang i slaget, men en positiv ting overstråler dog det hele og det er lysten. De er lige som små børn i legetøjsforretning og de har bestemt hevet ned af hylderne. Kan de få det til at fungerer, er jeg ikke i tvivl om, at de specielt på lange flyvninger vil blive meget stærke i fremtiden.

De har samtidig så mange spændende nye ting i støbeskeen, hvor der er mange nytænkninger med hensyn til at flyve med brevduer, som måske kan fører slaget frem til store oplevelser og jeg vil holde et skarpt øje med dem!

TEAM K & P


ONSDAG DEN 4. MAJ!


HAM SAVNER JEG MEGET!

Hver gang jeg ser klubnavnet 063 Grib, giver det et lille stik i hjertet, da det jo var klubben hvor min ”mentor” travtræner Jørgen Olsen fløj fra, og derfor dukker der altid mange minder op med det klubnavn.

Jeg havde jo arbejdet i mange år – over flere gange – for Jørgen Olsen, da han var Danmarks førende travtræner og vi fik den store fornøjelse og vinde Dansk Trav Derby 1966 med Hansa og i øvrigt fejrede vi mange store triumfer sammen.

I al den tid gik jeg og rystede på hovedet over hans duer, som han havde fløjet med siden han var ganske ung og på trods af, at han altid havde få duer på slaget, var hans resultater virkelig gode og jeg er overbevist om, hvis man spurgte de ældre duefolk i Hillerød området, at der var stor respekt om hans formående med duerne.

Pludselig blev jeg jo også duemand og da han hørte dette kom han hurtigt over på Fyn for at besøge mig og havde et par unger med til mig, hvor bl. a. Comprente var sådant et talent, at det var alt for tidligt jeg fik sådan en due på slaget.

Efterfølgende blev der sendt mange duer fra Odense til Lystrup og Jørgen Olsen var til sidst meget glad for mine Desmet-Matthijs duer, som han fik avlet ind på sine gode duer. Vi mistede desværre Jørgen Olsen alt for tidligt og jeg må indrømme, at jeg savner det kanon gode forhold vi havde til hinanden.

HER SES VI EFTER EN SEJR MED STJERNEN - FIREBIRD


TORSDAG DEN 5. MAJ!


HAM SKULLE I HAVE MØDT!

Jeg vil gerne forsætte lidt i det nostalgiske med endnu en person, der virkelig savnes meget og det er George (efternavnet vides ikke med sikkerhed), fra den gamle belgiske restaurant Karekiet i Waregem.

George lærte jeg at kende, da han var en af Roger Desmet-Matthijs bedste venner og utallige er de mange forrygende stunder vi har haft sammen og dejlige middage (verdens bedste spareribs) vi har fortæret i Karekiet. Som et kært minde har jeg det gamle menukort fra den berømte restaurent.

I restaurantens velmagtsdage var der også en brevdueklub i Karekiet og deres årlige præmiefester var nærmest legendariske og jeg har været så heldig og opleve det et par gange, hvor ”El Presidente” Desmet-Matthijs også kunne byde velkommen til ”Mine danske venner”, på gebrokkent dansk.

På et tidspunkt havde George og Roger købt et par gamle motorcykler – Nimbus’er – tror jeg det var og en dag ville Roger vise lidt hjulspin udenfor Karekiet og jeg blev smidt op som sandsæk og et par kloge hoveder mente, at vi nu kunne starte i klassen: Motorcykel med sidevogn?


FREDAG DEN 6. MAJ!


GOD VIND TIL JER ALLE!

I dag sker det endelig, i (de fleste) skal i klubben i aften og sende duer til årets første flyvning, hvilket altid er en meget speciel følelse, hvor disse herlige væddeløbs nerver/spændinger kryber frem!

Det har været et meget svært forår for alle, da vejret ikke ligefrem har været med brevduefolket med hensyn til træningerne og det er først i de sidste par dage, at der for alvor er blevet hul imellem skyerne, til noget sol og varme.

Derfor er der nogen der tager chancer i aften, når de udfylder deres skemaer og jeg håber alle vil blive forskånet for at deres duer ”skal kæmper hjem” i åbning sæsonens første weekend! Det er en lang sæson, så det er ikke nu at krudtet skal fyres af.

Husk nu også at ønske alle vinderne til lykke med sejren, rundt omkring i landet, for en god konkurrence ånd er fundamentet til et rigtig godt klub miljø!


LØRDAG DEN 7. MAJ!


EN BÅDE FLOT OG SVÆR START!

Sæsonstarten i Sektion 31 blev en lidt underlig affære, set ud fra, at duerne væltede ned hos Hans Chr. Klitten i Middelfart, i sådan en grad man næsten håbede på, at han var iført en styrthjelm og i de foreløbige resultater har han de første 16 + 18 & 19 duer i sektionen og det er et utrolig flot resultat i sig selv. Tom Yndgaard fra samme klub fik også en del duer hjem, da der først gik hul på bylden.

Der vil nok være mange der er skuffet, men som jeg før har nævnt, skal man altså passe på fra starten af og endnu engang ser det ud til, at en lille flyvning fra Rendsburg, kan være med til at gøre de næste par måneder lidt mere besværlig, end nødvendigt, på grund af en dårlig opstart.

I 220 Odense var der ti meter i hastighed imellem de fem første duer og de sydfynske byer havde det meget svært for slet ikke og tale om Nyborg, så en flyvning hvor vinden havde stor betydning og dette sagt uden og nedgøre det flotte resultat af Hans Chr. Klitten.

Mine gode venner Team K & P havde flot en due med helt fremme i klubben og kan kun være tilfredse med deres første flyvning i kompagniskabet.

I Belgien gik det meget tilfredsstillende med vores venner Gerd & Bartel Backelandt, der havde 6 placeringer ud af ti duer, på en distance der er alt for kort for deres duer. Den ”første i kassen” var en halvbror til De Jan, fra moders side, fulgt af halv broder (979), fra faderens side og et spændende par rede brødre, der er børnebørn af Blauwe Pol 3, var begge med fremme, samt De Kleinen og en søn fra De St Vincent doffer.


SØNDAG DEN 8. MAJ!


HVAD MED EN SMULE SMIDIGHED?

Sæsonen er i gang og som forventet havde nogle en god flyvning og desværre som ventet en hel del der ikke havde det så hyggeligt lørdag aften. Sådan har vi set det i mange år og her dagen derpå, vil jeg gerne komme med et par betragtninger fra sidelinjen, på et par ting.

Først syntes jeg virkelig at mange af jer skal tænke lidt over hvad i skriver om brevduesporten, på de forskellige medier, da det er meget bedrøvelig læsning for sportens omdømme og er hel klar ikke nogen propaganda for eventuelle nye medlemmer. Hele foråret har det hele handlet om de mange duer man har mistet på grund af rovfuglene, hvilket også er utrolig træls, men alle i hele Europa har det samme problem, så der er ingen grund til ”at vade i det” på officielle medier, hvor ikke brevduefolk bare bliver fyldt med ”negative billeder” af sporten. De forskellige Facebookgrupper inden for sporten har også et ansvar for hvad der står skrevet på deres sider.

I dette forår har det været utrolig svært og få duerne trænet, så alle burde vel kunne forstå, på trods af de sidste fire dages gode vejr, at formen er manglende på de fleste duer. Dette bliver også debatteret og efterfølgende er der mange debatter om man skulle aflyse den første weekend eller ej, med mere eller mindre gode kommentarer og når så den første flyvning er overstået, ja så følger endnu mere dræbende debatter! I har alle sammen et ansvar over for jeres sport og på trods af, at jeg virkelig kan forstå problemerne, ville jeg aldrig komme mine frustrationer på medierne, da det jo i den sidste ende er en selv der træffer de afgørende valg, med hensyn til jeres duer!

For mig er der kun et problem og det er den manglende smidighed man viser fra de ansvarlige i klubberne og sektionen. Det ville ikke tage 10 sekunder og tage den beslutning, at sæsonen starter den 15. april, men mesterskaberne starter først med flyvningerne den 15. maj, så den første måned kun er et tilbud og derved ”presser” klubberne og sektionerne ikke nogen medlemmer til at deltage fra starten af, fordi transporten skal køre, da deres chancer for mesterskaberne ikke er på spil. Hvor svært kan det dog være?

Hvis man indførte sådan et system, er jeg overbevist om, at klubberne og sektionerne vil blive overrasket over hvor få duer der bliver sendt, før mesterskabs flyvningerne starter!

Til alle jer der er kommet lidt dårlig fra start vil jeg komme med det råd, at holde hovedet koldt og forsøg på at gøre det rigtige, så skal der nok komme positive oplevelser senere hen.


MANDAG DEN 9. MAJ!


Preben Øhrnstedt her sammen Walther - Sascha Jaeger (Klubbens formand) - Otto

UDE PÅ NYE EVENTYR – 10006 RV FLENSBURG!

Jeg kommer lidt rundt med ham Preben Øhrnstedt og i sidste uge var vi over grænsen og benyttede lejligheden til at hilse på i brevdueklubben i Flensburg. Det er altid en fornøjelse og besøge et sted hvor der er orden i tingene og man tager aldrig fejl af den tyske grundighed!

Vi havde selvfølgelig meldt vores ankomst og blev vel modtaget og blev hurtigt vist rundt i de dejlige lokaler, hvor der jo både er forsendelser af duer samt et stort fodersalg, så der sker virkelig noget der. En rigtig dejlig bar har man selvklart også, så man behøver ikke og gå tørstig derfra.

Dette er et nyt klubhus, for jeg har tilbage i tiden en gang, haft en auktion med belgiske duer, men det var i nogle andre lokaler. Det var i øvrigt nogle duer fra det ophørte Jules Gallez loft og jeg kan huske at ”tyskerne” var meget galde for de Germain Imbrecht duer jeg havde med på auktionen.

10006 RV Flensburg flyver sammen med to andre klubber og det er 10007 RV Kapplen og 10010 RV Schleswig og her var der 43 forskellige slag, der sendte 1613 duer til Lüneburg i deres første flyvning i lørdags.

Når jeg sådan er på besøg et nyt sted, kan jeg ike lade være med atg studere det hele og jeg blev meget overrasket over et malet billede på væggen, der var De Stier fra den gamle legendariske belgiske brevduemand Andre Vanbruane fra Lauwe.

De Stier blev nærmest verdensberømt da den vandt International fra Pau i 1952, hvor det var den eneste due på dagen i hele Belgien og den blev også national vinder fra Libourne. Den var den første stjerne ud af den meget berømte Oude Stier linje fra dette verdensberømte slag fra Westvlaaderen. De Oude Stier eller De Toreador blev berømt da den først i trediverne vandt en 600 kilos tyr og deraf stammer navnet på linjen. Oude Stir var også farfar til 1953 international vinderen fra San Sebastian; De Tarzan.

At der lige skulle hænge et billede af denne due i Flensburg havde jeg jo ikke regnet med, men et respektfuld tegn på de gamle stjerner fra tidligere!


ONSDAG DEN 11. MAJ!


JEG KUNNE IKKE LADE VÆRE!

Her en lille historie om hvordan jeg blev brevdueejere igen:

LÆS MERE HER!


TORDAG DEN 12. MAJ!


DET ER ALTID INTERESSANT LÆSNING!

Når man forsøger at sætte sig ind i de mange stamtavler man får fingrene, kan det meget tit være rigtig spændende læsning og her tænker jeg ikke kun på duerne på stamtavler, men også de mennesker/Opdrættere der står bag ved disse duer.

Med mine nye duer fra Carine Lambrecht skulle jeg i gang med at lære nogle helt nye blodlinjer og nye mennesker at kende og den første der virkelig dukker op, er den gamle næsten legendariske Lucien Staelens fra Wevelgem (tæt på Kortrijk), der udover være en rigtig god opdrætter også besad store menneskelige kvaliteter.

Med hensyn til det sidste kan jeg nævne en lille historie om en ung knægt Gino Clicque fra Wevelgem, der startede med duerne som ganske ung, sammen med sin far, der desværre døde i en meget tidlig alder, hvor Gino kun var 16 år, men Lucien Staelens tog ”ham under sine vinger” og lærte den unge knægt op i alt med brevduesporten og for dem der kender lidt til belgisk brevduesport, ved at Gino Clicque nu er en af sportens førende langdistance champion, med kæmpe succes. Lucien Staelens samarbejdede i sit opdræt med duer med Antoon & Hilde Reynaert (fra Passendale lidt syd for Roeselare) og disse duer er også med som stamduer for Gino Clicque.

De kendteste duer fra Lucien Staelens er De Supercrack (BE-97-3201533), der var en fantastisk due, med store resultater inden for bådet flyvningerne og avlen. Duer som Kleine Witneus (BE-92-3111034) og De Crack (BE-92-3111033).

Senere vil jeg komme ind på lidt mere om hvordan disse duer er baggrund til mine duer og her er det også blandet lidt duer fra Ivo Van Lerberghe (en kusine til Andre Vanbruane) samt Van Steenhuyse & Vanbruane.


FREDAG DEN 13. MAJ!


SÆSONSTARTEN BLEV SVÆRE END VENTET I SEK. 31!

Man kan nærmest sige at foråret eksploderede de sidste fire til fem dage inden årets første flyvning og den pludselige varme fik gang i brevduefolket, så den indtil da lidt negative holdning til årets første weekend, blev vendt til mere og mere positive holdning til premieren og de fleste slag i sektionen deltog.

De to nordtyske klubber i Flensburg og Husum havde tidlige slip – 7.00 & 7.15 fra Lüneburg og Uelzen og disse duer kom hjem i en meget stor fart på 1900 og 1800 mpm, men det tog meget langt tid før alle placeringerne var hjemme, så der er ingen tvivl om, at der har været en del tysker duer oppe i Jylland, før de fik slået bremserne ned, så der har været duer alle vegne, da de danske slip også blev sendt afsted lidt senere på morgenen.

Sæsonstarten fra Rendsburg blev også en lidt underlig affære, set ud fra, at duerne væltede ned hos Hans Chr. Klitten i Middelfart, i sådan en grad man næsten håbede på, at han var iført en styrthjelm. Han havde en serie på de første 16 duer + 18 & 19 i sektionen ud af 32 egne sendte, hvor der i klubben var sendt 187 duer og det var i en flyvning med 822 duer i alt i sektionen og det er et utrolig flot resultat i sig selv. De første 36 duer i sektionen kom til klubben 166 Bogense Tom Yndgaard fra samme klub fik også en del duer hjem, da der først gik hul på bylden og havde syv tidlige duer.

Der vil nok være mange der er skuffet, men som jeg før har nævnt, skal man altså passe på fra starten af og endnu engang ser det ud til, at en lille flyvning fra Rendsburg, kan være med til at gøre de næste par måneder lidt mere besværlig, end nødvendigt, på grund af en dårlig opstart.

I 220 Odense var der ti meter i hastighed imellem de fem første duer i klubben, hvor der var ”målfoto” imellem Kaj F Andersen og Egon Klitgaard og det var med ”debutanterne fra Vibelund” Team K & P på en flot tredjeplads. Første slag med tre duer i byen var Michael Andersen, fulgt af Henning & Niels og Michael Andersen var også først med 6 duer hjemme.

De sydfynske byer havde det meget svært og i 013 Svendborg kunne Lars Kruuse vinde før Th & P Pedersen og i 016 Faaborg havde Arvid Larsen en flot flyvning med 1 – 2 – 3 – 5 i klokken ud af de 158 sendte duer der. I 010 Nyborg kunne John Knudsen vinde før Preben N Jensen og endelig kunne Jørgen Rasmussen besætter de tre første pladser i 203 Midtfyn, ud af deres 54 medsendte duer.

Så det var en flyvning hvor vinden havde meget stor betydning og dette sagt uden og nedgøre det flotte resultat af Hans Chr. Klitten i Middelfart, men generelt kunne man mærke denne utilfredshed med hvor svært det var og få alle hjem, så en sæson start, men måske kunne forvente på forhånd.

Here lige lidt historisk omkring den vindende klub og Brevdueforeningen 0166 »Bogense« blev således stiftet i 1963, og dette skete ved en udskillelse fra foreningen 0171 »Nordvestfyn«, hvor stifterne hidtil havde været medlem. Ved foreningens start var der 11 aktive medlemmer, som alle havde deltaget på tre flyvninger over 300 kilometer og derfra fået due hjem inden for stemplingstiden. Af de oprindelige 11 medlemmer er kun en enkelt aktiv tilbage. Dette drejer sig om Bent Busk.

Foreningens første klubhus var et gammeldags is-hus opført i træ, som nogle af foreningens medlemmer havde anskaffet til den dengang fyrstelige sum af 1.500 kroner. Klubhuset blev opstillet på en kommunal grund i nærheden af jernbanen, hvilket var bekvemt, da duerne dengang blev sendt med toget.

1 1967 flyttede foreningens klubhus til en grund på havnen, og i 1971 overtog man det nuværende klubhus, som også er beliggende i havne området og er stillet til rådighed af kommunen.

I den kommende weekend står der Kiel på programmet og på nuværende tidspunkt virker vejrudsigterne ikke særlig gode, men lad os se hvor mange der bliver sendt i aften?

Nordtyskerne flyver i morgen fra Wittenberge i Brandenburg, der ligger meget østover og de har her til morgen besluttet, at der bliver indlevering her til aften, med flyvning i morgen.


LØRDAG DEN 14. MAJ!


GOD VIND TIL JER ALLE – I DAG!

Dette er regnskabet fra 1945 og det er fra special foreningen: Fællesforeningen for Fyen og Langeland

Men i alle sammen venter spændt på jeres duer her til morgen, har jeg kigget lidt i historie bøgerne og lad mig gå 70 år tilbage til 1946, hvor brevduesporten skulle i gang igen, efter den anden verdenskrig og det var en sporadisk situation, hvor der dog var utrolig mange medlemmer i sporten, men mange af dem skulle have fat på duerne, der var blevet gemt under krigen og nogle skulle starte helt forfra med sin duebestand.

Det lykkedes under året at lave en Landsflyvning og det var fra Stavanger i Norge, hvor der blev sendt 2.922 duer afsted, hvilket set med vores standarter i dag, er ganske flot. Dengang var landet delt op i tre grupper og de tre gruppevindere på flyvningen var Gr.1: Kaj Nielsen 044 Korsør med en hastighed på 1376,93 mpm. Den næst hurtigste gruppevinder var P Laursen 108 Midtjylland i Gr.3 med hastigheden 1443,83 og den hurtigste i landet landede hos den meget kendte brevduemand Carlo Bie 036 Kolding, der med duen 036-37-0064 fik en vinderhastighed på 1487,41. Sektion 31 hed dengang Sektion 21 og her var den hurtigste due hos V Buch i 090 Thor, med en rigtig hurtig hastighed på 1473,67, hvilket også beviser, at Lillebæltsbroen var ”smørhullet” på denne flyvning.

Går vi 30 år frem i tiden til 1976, ja der blev de fire første sektionsflyvninger vundet af: N Aa Nielsen (010 Nyborg) – Bent Larsen (014 Fyn) – Leo Thomsen (090 Thor) – Ib Friedrichsen (166 Bogense). Dengang i de gode gamle dage havde vi jo klubben Odenseforeninger og i 1976 var der tre gamle hæderkronede navne der besatte de første tre pladser i championatet: 1: Erik Jespersen (014 Fyn) – 2: Helmer Johansson (105 Odense) – 3: Jørn Esbersen (014 Fyn)!

Skruer vi tiden endnu 10 år frem til 1986, ja så blev de fire første sektionsflyvninger vundet af: Henning Hansen (010 Nyborg) – Svend Mortensen (122 Fynboen) – Felix Jarlgaard (013 Svendborg) – Frede Munk (014 Fyn). Odenseforeninger’s championat blev dette år vundet af 1: Egon Klitgaard (014 Fyn) – 2: Helmer Johansson (105 Odense) – 3: Jan & Tommy Reefstrup (014 Fyn).

Her et enkelt flyveresultat fra 1946


SØNDAG DEN 15. MAJ!


SÅ SLOG SVENDBORG BANDEN TIL IGEN!

Det blev en rigtig rabalder flyvning med duerne hjemme i klumper og i denne weekend var fokus fjernet fra den fynske vestkyst, ned syd på, hvor man i Svendborg nemt kunne få morgenkrydderen galt i halsen, da de første duer begyndte at vise deres ankomst, lige efter klokken 8.00, hvor Rene Christiansen havde tre duer på brættet inden for fem sekunder!

Nu kunne man så kun sidde og vente på hvad Th & Poul Pedersen fandt på og ganske rigtigt, da resultatlisten skiftede igen, havde top slaget fra Vester Skerninge slået til igen med 013-14-1323 og henvist unge Rene Christiansen (der har meget Th & Poul Pedersen blod i sine duer), til 2 – 3 – 4 pladsen og for at fuldbyrde Svendborg dagen blev Th & Poul Pedersen femte med deres anden due.

Der nåede kun en enkelt Faaborg due, hos Erling Madsen; ind på listen, inden Odense klubben begyndte og blande sig, hvor Team Eriksson i den grad fik duer hjem, men min gamle svoger og gode ven Mogens Hansen viste ham til slut, hvor skabet skulle stå, da han med flyvningens første et-års due 220-15-0548, kunne blive en flot by vinder. Det virker som om, at duerne er kommet op over Langeland og derefter gået imod Odense i en østlig retning?

Ja det var hektisk og hurtigt overstået og der er nok ikke så mange der ligger meget notits på denne korte sektionsflyvning, men lad os kigge lidt nærmer på resultatet, når det nu har været en så god Th & Poul Pedersen dag. Lad mig starte med og nævne sektionsvinderen 013-14-1323, der er mor til Mogens Hansen’s anden due 013-15-0139 og sjovt nok sidste år, da den som unge var sektions vinder fra Rendsburg, ja der var dens far 013-14-1308 selv sektionsvinder hos de gamle duer fra samme station, for Th & Poul Pedersen. Så en historie om far, mor og søn, der nu alle tre har været sektionsvindere.

Moderen til 013-14-1323, er selv søster til 81 + 82, hvor den førstnævnte var 4 + sektionsvinder for Tom Hansen i 013 og 82 har været national vinder for Preben N Jensen i 010 Nyborg. Den første due (anden i sektionen) for Rene Christiansen var 013-14-1085 og den var sidste år far til den unge der var fjerde i Meldgaard Cup. Th & Poul Pedersen’s anden due og femte i sektionen 013-14-1319, er såmænd far til Bongo’s Mini, og derfor vil jeg inden så længe præsenterer de duer jeg har fra det dygtige slag i Vester Skerninge.

Man kan ikke sige andet, end der stor klasse bag afgørelsen på denne sektionsflyvning og der vil blive en større analyse senere på ugen, når de endelige resultat er offentliggjort.


MANDAG DEN 16. MAJ!


DET ER BARE KANON GODT!

Der er ikke noget så godt som og få en god due i hånden

Jeg må indrømme jeg har fundet en dejlig måde og være med i brevdue sporten på igen og her tænker jeg på det oplæg som Thomas Bang Pedersen kom med i sidste uge, hvor han lægger op til, at få fat i folk til sporten, der måske ikke har tid – plads til at være heltids brevduemand/kvinde!

Jeg der ikke kan tåle at omgås brevduerne mere, har fundet en ny og dejlig måde og deltage på, hvor jeg stadigvæk måske kan gøre en indflydelse med hensyn til avlen og jeg kunne for eksempel i fredags forærer den første unge væk, fra mine nye avlsduer og det var til min gamle partner, svoger og gode ven Mogens Hansen – 220 Odense – der kvitterede flot med en fornem klubsejr dagen efter fra Kiel.

Ja, det var tider dengang

Jeg har jo for det meste altid fulgt med på de internationale flyvninger over PIPA, men den spænding man kan sagtens få ved at følge med på DDB’s resultatsider, der er lige så interessante og det var en god halv times spænding, jeg kunne starte lørdagen med og det bliver da rigtigt sjovt når vi nærmer os ungeflyvningerne senere, hvor jeg jo under normale omstændigheder, har en del opdrættede unger med, rundt omkring i landet.

Samtidig har jeg været med til at hjælpe nogle gamle og nye venner med fornyelse med nyt blod til deres slag og det kunne være sjovt virkelig og følge disse duer fremover. I min aktive del, hvor jeg jo engagerede mange rejser sydpå, kom der utrolig mange duer med hjem, og her var der også en hel del nye navne med, men dengang havde man jo slet ikke tid til at følge med i deres indflydelse på sporten efterfølgende og det vil jeg prøve denne gang, nu hvor der er mere tid.

Mogens Hansen var den første til at modtage en unge efter denne dejlige han

Brevduesporten er ligesom alle andre væddeløbs kategorier, meget svær og være med i, hvis man ikke er direkte involveret, da man jo aldrig kan få den dejlige fornemmelse man får ud af den daglige gang med dyrene, men sporten har faktisk utrolig meget og byde på og med de nye teknologiske muligheder har DDB en hel del muligheder frem for sig, så det er bare og gå i gang! Jeg ved for mig selv, at jeg vil få mane spændende timer med og engagere en interessant avl fremover for mine duer og hvem ved, måske kan jeg glæde nogen med ”nogle kommende stjerner” i fremtiden og her skal jeg lige huske og nævne, at jeg ikke sælger duer!

Med dette vil jeg gerne ønske jer alle en rigtig glædelig Pinse!


TIRSDAG DEN 19. MAJ!

DE MÅTTE UDSÆTTE FLYVNINGERNE!

Dirk Tibergjin er klar til den nye sæson

Her fjorten dage før de nationale flyvningerne begynder i Belgien, fik man en weekend hvor man var nød til at udsætte flyvningerne til om søndagen, i de fleste klubber i Westvlaaderen.

For mig ser det efterhånden ud som om, at klubben - T Zal Wel Gaan – i Beveren har problemer, for det er meget få duer der bliver sendt fra klubben, men det ser vi først rigtig om fjorten dage, hvor der skal flyves Bouges og Limoges. Klubben bliver drevet af en familie Colpaert, der selv flyver med duer også.

Søndagens flyvning fra Arras med de gamle duer, blev vundet af Dany & Dave Vanneste fra Lichtervelde med 11/ 3013179 og det var slagets tredje klub sejr i denne sæson. Årets første flyvning med unger havde 121 deltager, imod 319 fra sidste år, og her dukkede Johan Bonne fra Pittem op og han havde 16 unger med og kunne præsterer de to første unger på flyvningen og det var 3033570, der havde næbbet først på stregen. Det var i øvrigt første gang jeg lagde mærke til dette slag i Beveren klubben.

Jeg havde en lille kik rundt omkring i de andre klubber og kunne bl. a. se, at Kati Lippens, Luc Deprez og Dirk & Eric Tibergjin, havde en del duer med fra Tours (ca 420 km) i klubben De Kluisberg i Lendelede, hvor Kati Lippens var placeret med tretten ud af sine 30 sendte duer. Jov man kan godt mærke at tiden nærmer sig til at sæsonen rigtig går i gang.

Jeg holder virkelig meget af Dirk (No Mercy) Tibergjin, der er en utrolig seriøs brevduemand, med et dejligt glimt i øjet og hans filosofi er meget klar og tydelig med hensyn til sine duer; Jeg må arbejde hver eneste dag for at leve, så det skal de også. Det er ikke noget pensionat jeg driver!

Dirk Tibergjin slag

Kigger vi lige tilbage til sidste år, var der sidste weekend i maj hele 55.357 duer på vingerne på de tre national flyvninger Limoges og Bourges (gamle + etårige) og her kunne Jos & Jul Engels (Putte) - Karlo van Rompaey (St Truiden) - Stefan Steenbergen (Herk-De-Stad), få et minde for livet. Det jeg lagde mest mærke til i denne weekend var dog det store antal duer mindre end året før, hvor der var hele 65.072 duer på vingerne, så bare og se antallet af sendte duer om fjorten dage bliver spændende.

Forsættes!


ONSDAG DEN 18. MAJ!

MINE DUER FRA VESTER SKERNINGE!

LÆS MERE HER!


ONSDAG DEN 18. MAJ!

MINDERNE HAR MAN DA LOV OG HAVE!

Faldt lige over et billede i Brevduen fra 1997, der får en masse minder frem, da jeg havde haft en rigtig god sæson med tre DDB sektionsvindere med Harlekin - Hillman - Jay, hvor imod Preben havde været utrolig uheldig under hele sæsonen, og derfor skabte det ekstra stor glæde, da han på sæsonens sidste weekend kunne blive sektionsvinder fra München. Der er lidt mere historie, da navnet på hans vinder var det navn alle kaldte Preben som ung!


DENNE HISTORIE KAN STADIGVÆK CHOKERER MIG!

TIRSDAG DEN 31. MAJ!


I min gennemgang af ældre brevduebladet faldt jeg over denne historie fra sidst i halvfemserne og jeg kan huske hvor rystet jeg var over, hvordan man kunne afslå et beløb som dette for en brevdue, og det er jeg faktisk stadigvæk! Jeg ved ikke om dette beløb/bud er blevet overgået i den periode hvor jeg har været væk fra sporten og hvis der er nogen der kender lidt til denne dues avls resultater, kunne det da være interessant at høre om.


TILBAGE TIL VORES ARKIV